رئیس جمهور سابق روسیه امروز گفت که پیشنهاد محدود کردن قیمت نفت روسیه به حدود نصف قیمت فعلی، کاهش قابل توجه نفت در بازار را منجر می شود و می تواند قیمت ها را به بالای 300 تا 400 دلار در هر بشکه برساند.
اوپک در جدیدترین گزارش خود از افزایش 60 درصدی صادرات و همچنین رشد 3 درصدی تولید گاز ایران در سال 2021 خبر داد و اعلام کرد، ایران پس از آمریکا و روسیه سومین تولیدکننده بزرگ گاز جهان است.
به گفته تحلیلگران بانک جی پی مورگان چیس، اگر تحریمهای غرب روسیه را وادار به اقدامات تلافیجویانه برای کاهش تولید نفت کند، قیمت جهانی این محصول استراتژیک ممکن است به "رقم فضایی" ۳۸۰ دلار در هر بشکه برسد.
طبق گزارش موسسه ردیابی نفتکش کپلر، بعد از جنگ اوکراین، صادرات نفت ایران و روسیه به چین به ترتیب روزانه ۱۷۰ و ۱۸۲ هزار بشکه افزایش داشته و جایگزین نفت آنگولا، گابن و کنگو شده است.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران گفت: اگر معاملات نفت را در سطح قیمتهای 60 تا 70 دلار قبلی در نظر بگیریم اکنون با توجه به اینکه قیمتها به بالای 100 دلار رسیده چند دلار تخفیف بیشتر منطقی است، در واقع هیچکس آن را رد نمیکند، قطعا برای گرفتن 30 دلار اضافهقیمت؛ چند دلار تخفیف به ضرر کشور هم نیست و با توجه به رقابتی که وجود دارد، منطقی و توجیهپذیر ...
تحلیلگران جی پی مورگان هشدار دادند اگر مجازاتهای آمریکا و اروپا باعث کاهش تولید تلافیجویانه روسیه شود، قیمت جهانی نفت ممکن است تا سطح فاجعهبار ۳۸۰ دلار در هر بشکه صعود کند.
تحلیلگر موسسه کپلر گفت: تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه قرار است تا آخر سال میلادی اجرا شوند و برآورد کپلر این است تولید نفت روسیه یک میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند. این در حالی است که اگر تحریمها لغو شوند ایران دقیقا میتوان حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش تولید و صادرات داشته باشد و این یک فرصت طلایی برای ایران است که به بازار نفت برگردد....
کارشناسان اقتصادی معتقدند هم اکنون بهترین فرصت برای احیای برجام بوده و معلوم نیست که چند ماه دیگر کمبود تقاضا در بازار انرژی وجود داشته باشد. به گفته آنها به دلیل شرایط تحریمی مجبوریم ارزان بفروشیم.
ایران که در جایگاه هشتم قرار دارد، بیشترین افزایش سالانه تولید نفت را به ثبت رسانده است، به گونهای که عرضه آن در سال ۲۰۲۱ با ۱۷.۴ درصد افزایش به ۳ میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۰ معادل ۳ میلیون و ۸۴ هزار بشکه بوده است.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با تبیین تأثیر تنش روسیه و اوکراین بر بازار نفت گفت: بازگشت نفت ایران به بازار جلو تعمیق رکود اقتصاد جهان را میگیرد.
یک کارشناس حوزه انرژی درباره احتمال اینکه میادین غرب کارون و مشترک با عراق به سرنوشت پارسجنوبی در هممرز بودن با قطر دچار شود، گفت: قطر کشور کوچکی است و در حد یک شهر ما هم جمعیت ندارد اما بواسطه قدرتی که از صادرات گاز کسب کرده تبدیل به بازیگر بزرگ خاورمیانه شده است، در نظر داشته باشیم پول تبدیل به قدرت نظامی و سیاسی میشود و اگر ما نیز صنعت نفت و ...
معاون اسبق امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت درباره احتمال کارشکنی برخی کشورها از جمله روسیه گفت: اروپا قطعا دنبال متنوعسازی سبد انرژی است و ما این امکان بالقوه را داریم که در میانمدت بتوانیم در این بازار حضور داشته باشیم و در صورت رفع تحریم هیچ کشور دیگری نمیتواند ما را از این بازار محروم کند.
قطر بر شرایطی اصرار دارد که کشورهای اروپایی را ملزم به خرید LNG با قراردادهای بلندمدت که ممکن است به ۲۰ سال برسد، میکند. اقدامی که برخی آن را پیچیدهتر کردن هدف کاهش انتشار گازهای گلخانهای در اروپا میدانند.